Златни монети и кюлчета заместват бижутата при абитуриентските подаръци

Те са уникални и при необходимост могат лесно да бъдат продадени, и то на по-висока стойност

Златни монети и кюлчета заместват бижутата при абитуриентските подаръци
2093 ~ 2 мин. четене

През последните години все по-разпространена става практиката да се подаряват златни кюлчета или монети на абитуриентите, вместо златни бижута. Златото винаги е било  на едно от първите места при избирането на подарък за абитуриентски бал, тъй като отговаря на всеки един важен критерий - естетика, неподвластност на времето, сантиментална стойност, а също така и висока реална стойност, независеща от външните фактори. 

Но от тази година се забелязва увеличаване на тенденцията да се набляга повече на инвестиционни монети и кюлчета за абитуриенти, отколкото на бижута от благородния метал,  съобщават от Tavex. 

Сред най-търсените златни инвестиционни монети за зрелостници, се оказват лунарните серии. Това са продукти, които се секат в точно определени рафинерии, всяка година имат нов тираж, но изображението по самото кюлче или монета се изменя всяка година и никога не се повтаря. Това ги прави изключително подходящ подарък за повод, какъвто е абитуриентският бал, и имат сантиментална стойност, тъй като абитуриентът ще има спомен точно от годината, през която е завършил училище. 

Сред най-търсените монети са и тези с изображение на символи на късмета, като детелини, слончета, подкови, както и такива, изобразяващи годината на бала, според китайския хороскоп, която винаги носи послание и символика. Например 2017-та е година на петела, през която се бележат големи успехи за професионалната реализация.

Причината българите все повече да се обръщат към инвестиционните монети е, че за разлика от бижутата, които могат да бъдат копирани от бижутер, те се секат в специални рафинерии и с определен тираж. Това ги прави уникални. Освен това  могат лесно да бъдат продадени при необходимост, и то на по-висока стойност. 
Подкрепи Economic.bg