Зоните за самообслужване са все по-предпочитани от банковите клиенти

60% от транзакциите в офисите на УниКредит Булбанк са извършени в зоните за самообслужване

Зоните за самообслужване са все по-предпочитани от банковите клиенти

Расте броят на клиентите на УниКредит Булбанк, които предпочитат сами да извършват рутинни банкови транзакции в зоните за самообслужване на банката, показват данните, предоставени от екип Развитие и оптимизация на клоновата мрежа в банката. 60% от транзакциите, изпълнени на територията на филиали на бъдещето, са извършени в зоните за самообслужване.

Клиентите се обръщат към банкерите във филиала, когато имат нужда от консултация за избор на банков или инвестиционен продукт.

Същевременно банковите служители, които работят във филиали на бъдещето, през първото тримесечие на 2019 г.  са повишили продуктивността си с 16%, а продажбите са с 20% по-високи в сравнение с обикновените филиали на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк беше първата банка у нас, която откри своя филиал на бъдещото през 2013 г. и в момента банката има 34 такива филиала в Бургас, Варна, Велинград, Плевен, Пловдив, Поморие, Русе, София и Стара Загора, което е около една четвърт от всички филиали и бизнес центрове на банката.

Филиалите на бъдещето имат уникална концепция, която е напълно съобразена с основната цел на УниКредит Булбанк  - повишаването на клиентската удовлетвореност. Според данните на банката 68% от клиентите заявяват, че са изключително доволни от обслужването от банковите клонове с такава концепция, а 52% заявяват, че биха препоръчали банката на база на обслужването, което са получили във филиала на бъдещето.

Дигиталните канали също са предпочитан инструмент за клиентите на УниКредит Булбанк. Всяка секунда клиент получава услуга от УниКредит Булбанк по някой от банковите канали. Това е очаквана тенденция, тъй като ползването на интернет в Европа прогресивно се увеличава.

По данни на Евростат 83.11% от населението в Европа има достъп до интернет. В България процентът е 70.4%, или 4.5 млн. души. Това означава, че все повече банкови клиенти изискват от банките си да бъдат обслужвани изцяло дистанционно.

УниКредит Булбанк вече предлага такава услуга и вече близо пет хиляди клиенти на УниКредит Булбанк могат бъдат обслужвани изцяло дистанционно – чрез т.нар. алтернативни канали на банката: кол център, Булбанк Онлайн, Булбанк Мобайл и др.

Коментари: 0