Звездни овации за носителите на „Кмет на годината 2016”

Кметовете на Ивайловград, Разлог и Благоевград събраха най-много гласове

Звездни овации за носителите на „Кмет на годината 2016”
Диана Овчарова, Красимир Герчев и Атанас Камбитов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2016”. Очаквано, тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „София” на хотел „Маринела”. Кметовете на Ивайловград, Разлог и Благоевград събраха най-много гласове в националната платформа и са големите победители в разделите малка, средна и голяма община, обяви по време на официалната церемония Джордж Кремлис от Европейската комисия и връчи голямата награда в тазгодишното издание на националния конкурс „Кмет на годината”. Кремлис поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства. Всяка година ме изненадвате – миналата година надминахте всички мои очаквания, а тази година ги надминахте отново, каза още той. За мен е огромна радост, привилегия и гордост да бъда във вашата кампания тази вечер, защото вие сте гласът на гражданите, вие сте пулсът на тяхното ежедневие и намирате решенията на техните проблеми, заяви Кремлис.

Всички вие имате привилегия да бъдете представлявани от чудесен посланик – Боян Томов. Той е гласът на кметовете, той винаги е на ваша страна и осъществява възможността да общувате. Той е гласът ви и в Брюксел – където ви представлява и защитава, заяви Кремлис. С него сме замислили да разраснем тази идея и тя да се превърне в “Кмет на Европа”, разкри още той. И изрази надежда през следващата година да има награди и за гръцките кметове. “Обединени можем да постигнем много повече”, заключи Кремлис.

Диана Овчарова, кмет на Ивайловград

Вълнуващо е да държа тази прекрасна награда – “Кмет на годината” и тя да бъде за моя роден Ивайловград. Той се превърна в емблема и приемам тази награда като признание за труда на моите съграждани и колеги в общината и администрацията. Благодаря за доверието – аз започвам моят работен ден с една максима: “Да направя така, че хората в моя град да се чувстват по-добре”, каза Диана Овчарова, кмет на Ивайловград.

Красимир Герчев, кмет на Разлог

Красимир Герчев, кметът на Разлог, заяви: “За мен е изключителна чест да получа тази награда, защото това е едно признание. Искам да благодаря на Kmeta.bg, защото без техните усилия, нашата работа нямаше как да бъде достъпна за всеки. Ще се постараем нашата община да става все по-красива”.

Атанас Камбитов, кмет на Благоевград

Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Атанас Камбитов каза пред гостите: “Искрено се радвам, благодаря на всички – на Kmeta.bg, на г-н Томов, на всички, които ни подкрепиха и на всички, които участваха. Приемам наградата като оценка на постигнатото. Ние работим много успешно по оперативните програми и да превърнем града в център на региона”. Той благодари и на правителството заради програмата за саниране. “Трудни са времената, чакат ни доста предизвикателства, бъдете здрави”, каза още той.

Припомняме, че над 600 000 българи участваха във вота за определянето на най-добрите градоначалници. Всичко за церемонията по награждаването на отличените кметове четете на Kmeta.bg!
Коментари: 0