"Умно" легло се оправя само (видео)

Процесът на оправяне на смарт-леглото започва със сензора му за тегло

12:43 12.06.2012

Испанската фирма за мебели OHEA представи смарт-легло, което се оправя само след като станете от него, съобщи kaldata.

"Умното" легло съвсем не е някаква гениална технологична иновация. Тайната му се крие във възглавниците и завивките. Възглавниците са свързани към механзизъм намиращ се в лицевата дъска на леглото посредством нишки, а завивките са свързани към другият край на леглото чрез велкро и нишки зашити към страничните дъски. Предвидено е използването на всякакъв вид завивки, като просто новата завивка може да се пъхне в специалната калъфка.

Процесът на оправяне на смарт-леглото започва със сензора му за тегло. Когато някой седи или лежи на леглото, то е изключено, но след като бъде освободено от тежеста, леглото "изчаква" три секунди, след което се активира.

Механизма намиращ се в лицевата дъска изглажда и повдига възглавниците. В същото време капаци рразположени странично на леглото се отварят и се появяват чифт роботизирани "ръце". Те захващат нишките на завивката в края на легглото и със закачената завивка се придвижват към лицевата дъска. След като завивките са изпънати, "ръцете" се прибират, капаците се затварят, възглавниците се спускат и имаме добре оправено легло без да сме си мръднали пръста.

От компанията съобщават, че леглото все още не се продава.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини