Агитационни материали за Тръмп от Китай са задържани на границата

Следващата предизборна кампания на американския президент вече е застрашена от търговската война

Снимка: Wikimedia
14:54 20.07.2018
Заради търговската си война с Китай американският президент Доналд Тръмп може и да не спечели нов мандат на следващите избори. Освен неодобрението, което буди с високите си мита, обаче той може да се провали и поради една по-пряка причина – липса на агитационни материали.

Доставчици на текстил, които изнасят продуктите си към САЩ, са казали пред китайското издание Global Times, че продукцията им е задържана на американските митници и това вреди на продажбите им.

„Обикновено отнема само 10 дни за продуктите да стигнат до клиентите в САЩ. Сега това става за 15 и повече дни“, коментира Лу Юпей, мениджър в китайската компания Qiwang Textile Product.

Мениджъри на други китайски фирми също се оплакват от забавяния на американските граници. Яо Дандан, мениджър в компанията за производство на знаменца Shaoxing Keqiao Jiahao Arts & Crafts, коментира, че от началото на 2018 г. фирмата е продала около 50 хил. флагчета в подкрепа на Тръмп и че продължават да получават поръчки.

Не е ясно точно какво е пишело на флагчетата, но друг китайски търговец е казал, че е продал знаменца с надписи: „Тръмп 2020“ и „Запазете Америка велика“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търговска война между САЩ и Китай | митата на Доналд Тръмп | агитационни материали за Тръмп

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини