140 артисти от цял свят бойкотират следващата Евровизия

Те се подписаха под отворено писмо с искания песенният конкурс да не се провежда в Израел

15:56 23.09.2018
В отворено писмо, публикувано от британския вестник the Guardian, 140 артисти и музикани от цвят свят призовават за бойкот на следващата Евровизия, която трябва да се проведе в Израел. Припомняме, че през тази година победителката в песенния конкурс е именно от Израел и тя спечели правото на страната си да бъде домакин на престижното събитие. 

„Ние долуподписаните артисти от Европа и света, подкрепяме сърцатия призив на Палестина за бойкот на следващото издание на Евровизия 2019 в Израел. Докато палестинците не могат да се радват на свободата, правосъдието и равните права, няма как подобен конкурс да се проведе в държава, която се държа така, сякаш всичко е наред.“

Сред подписалите се са и шестима музиканти от Израел, както и легендарният китарист от Pink Floyd Роджър Уотърс. По техните думи конкурсът трябва да се проведе в друга държава, която в историята си няма нарушения на правата на човека.

Междувременно израелското правителство реши Евровизия да се проведе в Тел Авив, а не в Йерусалим. Финалът на конкурсът ще бъде на 18 май 2019 г.

Ето и видео на тазгодишната победителка:Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Израел | Евровизия | Палестина | бойкот