Министерство на отбраната иска оферти от 7 компании за новите кораби

Срокът за получаване на отговорите е до 15 февруари 2019 г.

18:13 19.11.2018

Министерството на отбраната е изпратило запитване за предоставяне на оферти до 7 компании за доставка на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили (ВМС). Това става ясно от официално съобщение на ведомството.

Запитванията са изпратени на 9 ноември 2018 г. до фирмите Naval Group, Fr.Lurssen Werft GmbH & Co.KG, Damen, МТГ „Делфин“, Fincantieri, Navantia и ThyssenKrupp.

Срокът за получаване на отговорите е до 15 февруари 2019 г.

Инвестиционният проект предвижда първият кораб да бъде доставен до края на декември 2023 г., а вторият до края на декември 2024 г.

Припомняме, че народните представители подкрепиха предложението за купуване на два нови бойни кораба за военноморските сили. Стойността на проекта е близо 1 милиард лева (984 млн. лева) и с новите кораби ще бъдат подменени три стари бойни кораба руско производство.

В края на 2017 г. от анализ на работна група по проекта стана ясно, че варненската корабостроителница  „МТГ Делфин“ АД е отговорила на техническите и финансовите изисквания за предоставяне на оферти за строежа на два бойни кораба, предназначени за българските Военноморски Сили (ВМС). 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Министерство на отбраната | нови кораби | Мтг Делфин | Вмс