Над половината шофьори у нас не са закупили или презаверили електронна винетка

Едва една четвърт от водачите са успели да го направят

13:21 21.01.2019
Над половината водачи на МПС в България все още не са закупили или презаверили електронна винетка за 2019 г. Една пета от шофьорите са опитали да сторят това, но не са успели. Това показват данни от социологическо проучване на агенция "Афис", цитирано от Нова тв. 

Едва една четвърт са закупили или презаверили електронния документ за тази година. Над 50% от водачите на автомобили изобщо не са опитали да направят, защото все още не е изтекла валидността на предишните стикери. 

Около една четвърт от шофьорите карат превозните си средства само в населените места, в които живеят и не са засегнати от кризата с винетките. 

За хаоса с новата система участниците в допитването обвиняват правителството, не фирмата-изпълнител, сочат още данните. 

В България мъжете шофьори са двойно повече от жените. Най-голям е делът на шофьорите между 30 и 60-годишна възраст. 56 на сто от домакинствата притежават по едно МПС, а 13,4% по две и повече. Това означава, че всеки ден по българските пътища се движат около 2,5 млн. души, като в това число не влизат преминаващите чуждестранни превозвачи. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проучване | шофьори | електронни винетки | Афис | презаверяване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини