Немската Schwartau изтегля от пазара партида на Corny BIG Brownie

Причината е неправилно маркиране на продукта

Немската компания Schwartau изтегля от пазара една партида Корни Биг Брауни (Brownie), тъй като поради производствена грешка списъкът със съставките на продукта не е отпечатан на опаковката на местния език, съобщиха от компанията. 

Изтеглянето се отнася само за Корни Биг Брауни (Corny BIG Brownie) с артикулен номер: 61260 и срок на годност: 20.09.2019, 11.10.2019, 31.10.2019, 16.11.2019, 07.12.2019, 20.01.2020, 27.02.2020. Други партиди от този вид, както и други продукти не са засегнати.

Неправилно маркираният продукт е възможно да създаде риск за здравето на всеки, който има алергия към фъстъци, глутен съдържащи зърнени храни или непоносимост към млякото, предупреждават от Schwartau. Потребителите, които са закупили горепосочения продукт и имат алергия към мляко, фъстъци или глутен, не трябва да го консумират. Вместо това те се призовават да го върнат обратно в магазина, от който са го купили, като средствата за закупуването им ще бъдат възстановени в пълен размер.

От компанията заявяват, че незабавно са предприети мерки за изтегляне на продукта от магазините за търговия на дребно, след като са разбрали за проблема.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: изтегляне | магазини | проблем | опаковка | Corny BIG Brownie | Schwartau | партида

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини