Правителството отпусна извънредно 150 млн. лв. за ремонт на пътища

Решението на Министерския съвет идва в първия ден, в който Николай Нанков се върна в Министерството на регионалното развитие

С постановление на Министерския съвет, т.е. без да е заложено предварително в Закона за бюджета, ще бъдат отпуснати извънредно 150 млн. лв. за ремонт на републикански пътища. Парите ще бъдат трансферирани от Централния бюджет по сметките на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където днес бе назначен отново Николай Нанков. До 20 септември 2018 г. той бе министър, а от 10 октомври 2018 г. е зам.-министър.

А парите ще се ремонтират отсечки от републиканската мрежа с обща дължина приблизително 480 км и съоръжения по тях, се казва в мотивите към решението.

Необходимостта от спешни ремонти се обяснява с това, че „голяма част от пътните участъци са изключително натоварени целогодишно“. Дават се за пример източната дъга на околовръстния път на София – трасето София–Перник /през Владая/, Димитровград–Хасково, Русе–Варна. Друга част от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие – Автомагистрала „Черно море“, к.к. „Златни пясъци“, Карнобат–Бургас.

Финансират се дейности като фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

Чрез инвестицията в ремонта на участъци от републиканската пътна мрежа ще се подобри състоянието й и безопасността на движение на пътници и превозни средства, като това ще даде реален ефект за икономическото развитие на страната и интересите на отделните граждани.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Николай Нанков | ремонт на пътища | пари за ремонт на пътища | извънредни средства | допълнителни пари

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини