Цитат на деня:

„Президентът беше в килера по време на европредседателството“

Георги Първанов, президент на България между 2002 и 2012 г.

10:34 15.07.2018
„Във времето на българското председателство на Съвета на ЕС президентът Румен Радев беше в килера.“

Това заяви президентът на България между 2002 и 2012 г. Георги Първанов в студиото на БНТ относно резултатите от изминалото българско председателство на Съвета на ЕС. „От своя страна и той беше крайно самоцелно критичен спрямо постигнатото от правителството през този период“, добави Първанов. 

Според Георги Първанов президентът Радев наистина е бил изолиран от европредседателството, но това не му е давало основание да е твърде критичен към постиженията му. 

„Събитията показаха, че на Балканите има нов лидер. Това е американската дипломация. Вижте последните дни срещите на Ципрас с вицепрезидента на САЩ. Очевидно, че Щатите са в основата на всичко това, което се случи - дано да е за добро“, обясни Първанов. 

По негови думи председателството е било успешно, но и всяко едно е такова, заради рутината на ЕС. Той, разбира се, уточни, че не иска да омаловажава постиженията, сред които е поставянето на темата за Западните Балкани.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: президент | резултати | Георги Първанов | Румен Радев | европредседателство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини