Shell изгради станция за втечнен природен газ за камиони в Германия

На обекта могат да се зареждат над 200 товарни автомобила дневно

11:43 21.09.2018
Първата станция на Shell, на която товарни автомобили могат да зареждат втечнен природен газ в Германия, е факт. От компанията обявиха, че тя вече работи в южната част на Хамбург - на бул. "Георгсвердер Боген", в близост до транспортния възел Хамбург Сюд, недалеч от триъгълната естакада Хамбург Сюд. Това е оживено място за зареждане на товарни автомобили в близост до пристанището на Хамбург.

"Ние диверсифицираме горивното ни портфолио чрез разработване на мрежа от станции за втечнен природен газ (ВПГ) в Германия, които да предлагат на нашите клиенти по-чисти решения за горивна енергия, които могат да спомогнат за намаляване на емисиите“, заяви Томас Зенгерли, изпълнителен директор на Shell за Германия.

Той обясни още, че на обекта с капацитет от близо 30 тона могат да се зареждат с втечнен природен газ над 200 камиона дневно. "Ще продължим да работим с производителите на камиони, с клиенти и с органите, определящи държавната политика, за да популяризираме използването на втечнен природен газ като по-чисто и по-достъпно транспортно гориво“, добави Томас Зенгерли.

Транспортният сектор генерира около 20% от свързаните с енергийни източници емисии на СО2 в Германия. Електронната мобилност може да спомогне за намаляване на емисиите от леки автомобили и ванове, но тежкотоварният транспорт изисква все по-мощни двигатели с вътрешно горене.

Втечненият природен газ предлага съществени предимства по отношение на емисиите на и замърсяващи въздуха частици в сравнение с дизеловото гориво. Не се отделят практически никакви частици, цената на горивото е като цяло по-ниска, а шумът на двигателя – по-слаб.

Днес по пътищата на Европа вече се движат около 5 000 камиона на втечнен природен газ от марките Iveco, Scania и Volvo. До 2030 г. се очаква броят им да нарасне значително. Тази тенденция ще бъде стимулирана с целево финансиране от федералното правителство.

„Втечненият природен газ играе важна роля в горивната стратегия на Федералното министерство на транспорта и цифровата инфраструктура. Ето защо сме доволни, че Shell се ангажира за изграждане на инфраструктурата от горивни резервоари“, заяви Гуидо Беерман, държавен секретар във Федералното министерство на транспорта и цифровата инфраструктура, на откриването в Хамбург.

Shell продължава да разширява европейската си мрежа от станции за втечнен природен газ, като станцията в Хамбург е деветата станция за втечнен природен газ на Shell в Северозападна Европа. Вече седем обекта са открити и функционират в Нидерландия и един – в Белгия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: горива | Shell | камиони | станция | товарни автомобили | хамбург | втечнен природен газ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини