10 слуха за бъдещия Galaxy S10, който ще е пълен с иновации

Липсата на иновации е основната критика към Samsung напоследък

Снимка: БТА
12:47 27.09.2018
Мобилният бизнес на Samsung от известно време насам страда, като критиките на анализаторите са свързани основно с липсата на значителни иновации. С един от последните си телефони компанията демонстрира, че сякаш си е взела поука. Големите надежди обаче са насочени към бъдещия Galaxy S10, слуховете за който гласят, че ще дойде с наистина значителни актуализации както на дизайна, така и на функциите. 

Ето и девет от тях, селектирани от Business Insider:  

Не 1, не 2, а цели 3

Galaxy S10 ще се появи в три разновидности – 5.8-инчов, 6.1-инчов и 6.4-инчов. Информацията бе подадена от авторитетния анализатора Мин-чи Куо, чийто прогнози в повечето случаи се оправдават. По думите му всяко от устройствата ще е със заоблени ръбове, но се чуват и предположения, че най-малкият ще е с плосък дисплей. 

5G на хоризонта 

Един от слуховете е, че най-големият S10 ще се появи в две разновидности, едната от които ще поддържа бъдещите супер бързи 5G мрежи. На места, най-вече в САЩ, мобилните оператори вече стартират тестове на своята нова инфраструктура, за която обаче са нужни и устройства, които да я поддържат. Технологията предстои тепърва да се разгръща. 

Пръстови отпечатъци на дисплея 

Според експертите това е една от най-атрактивните функции. Очаква се, че Samsung ще вгради скенер директно в дисплея, а не в отделно пространство отзад или под него. Такава технология все още не е масово популярна и би допринесла за по-различно потребителско изживяване. Прогнозата е, че вградени в екрана датчици ще имат два от моделите S10, докато третият (с плоския дисплей) ще остане с традиционния. 

Нов дизайн 

Самите Samsung казват, че Galaxy S10 ще изглежда „значително“ по-различно от своите предшественици. Информацията дойде от Ди Джей Кох, оглавяващ мобилния бизнес на корейския гигант, който обаче само открехна завесата без да конкретизира в какво ще се състоят промените. 

Без традиционна слушалка 

Вместо чрез класическа слушалка аудио звукът ще достига до ухото чрез вибрации, излъчени от дисплея, според ET News. Така се елиминира нуждата от отвор за високоговорител, което пък насочва към бъдещата визия. 


Иновацията може да доведе до още по-тънки рамки или до наличието на цял екран, дори без умаления прорез, типичен за новите iPhone модели например. Тогава обаче остава въпросът къде биха се разположили предните сензори и камери. 

Тройна камера

Слуховете гласят, че Galaxy S10 ще се появи в три задни и две предни лещи, според The Bell. Предполага се, че допълнителната камера отзад ще е 16-мегапикселова с ултра-широк обектив. Той ще се прибави към 12-мегапикселов зуум обектив и стандартен широкоъгълен, които са налични и в сегашните модели от „S” и „Note” сериите на Samsung. 


3D скенер за лицево разпознаване 

Системата ще е подобна на Face ID в новите iPhone, като освен отключване ще отвори възможности и за създаването на стикери за добавена реалност. 

Спецификации от ново поколение 

В Galaxy S10 вероятно ще бъде внедрен най-новият и мощен чип на Qualcomm – Snapdragon 855. поне така пише Phone Arena. За сравнение повече от тазгодишните смартфони използват Snapdragon 845. 

Очаква се също новият флагман на Samsung да има по-бърза памет технология както за RAM, така и за съхранение. Всичко това може да увеличи производителността на телефона. 

Актуализиран интерфейс Samsung Experience 

Experience 10.0 ще предложи разнообразие от актуализации на дизайна и функциите. Тях може да разгледате във видеото по-долу. 


Дебют и цена 

Ако Samsung се придържа към обичайния си цикъл, то устройството може да бъде показано през февруари и пуснато на пазара през март 2019 г. Цената остава неизвестна. За сравнение Galaxy S9 се продава най-малко за 720 долара, а предвид иновациите в неговия наследник, може да се очаква, че сумата ще набъбне.  Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | смартфони | иновации | слухове | тройна камера | Galaxy S10