Deutsche Bank вижда позитив в Brexit без сделка

Германската банка информира своите клиенти как може да се спечели от евентуален \"твърд Brexit\"

Deutsche Bank вижда позитив в Brexit без сделка

Снимка: Wikimedia

1832 ~ 1 мин. четене
На фона на предупреждения от политици и компании, че Brexit без споразумение между Великобритания и ЕС, Deutsche Bank вижда нещо позитивно в този евентуален сценарий.

Според анализатори от германската банка, ако Обединеното кралство се отцепи от ЕС без споразумение какви да са политическите и икономическите им отношения след Brexit, британските ценни книжа ще се представят по-добре от европейските.

„Британските акции ще изпреварят с 4% европейските в случай на „твърд Brexit”, гласи бележката на анализаторите към клиентите на банката. Deutsche Bank аргументира очакванията си с отбранителната природа на британския фондов пазар. Освен това според анализаторите в случай на Brexit без сделка между Лондон и Брюксел ръстът на цените на ценните книжа в Европа ще загуби инерция.

„Икономистите ни прогнозират, че „твърд Brexit” ще понижи ръста на брутния вътрешен продукт в Еврозоната с 0.6%”, гласи още изявлението на германската банка към клиентите ѝ.

От Deutsche Bank отчитат факта, че печалбата на 65% от базираните в Обединеното кралство компании идва от други държави и един потенциален срив на британския паунд спрямо еврото ще доведе до по-добри счетоводни резултати за фирмите. Те също така ще имат предимство пред европейските си конкуренти.
Подкрепи Economic.bg