Коя е Алегра Версаче, наследничката на модната империя Versace, купена от Michael Kors

Тя страни от светлините на прожекторите и много рядко дава интервюта

Коя е Алегра Версаче, наследничката на модната империя Versace, купена от Michael Kors

Алегра с майка си Донатела Версаче

Снимка: Wikipedia

Когато Алегра Версаче е на 11 години, известният й чичо Джани Версаче е трагично убит пред имението си в Маями. Модният дизайнер, който няма свои собствени деца, оставя 50% от модната къща на любимата си племенница Алегра. 

Други 20% от Versace той оставя на сестра си Донатела (майката на Алегра), а останалите 30% - на брат си Сантос. Така Алегра получава богатство на стойност стотици милиони долари на хартия. 

Но какво се случва, когато 11-годишен наследява 50% от една от най-известните модни къщи в света и впоследствие гигантско лично богатство? Как светлината на прожекторите на италианския моден свят подготвя една млада жена за живота пред нея? 

Преди дни семейство Версаче продаде модната си къща на Michael Kors  за 2,2 милиарда долара. След сделката Алегра ще бъде изключително близо до статута на милиардер.

Коя е Алегра?

Алегра Бек Версаче е родена на 30 юни 1986 г. , дете на дизайнерката Донатела Версаче и бившия модел Пол Бек. Тя израства в Милано, а познати я описват като много умно, срамежливо и сериозно малко момиченце, което винаги е забило носа си в книга. 

Алегра била любимата племенница на чичо й Джани. След смъртта му през 1997 г. светът научава, че според завещанието му 50% от неговата модна империя, както и няколко невероятно скъпи жилища, отиват директно при Алегра. Това не е никак лесно наследство за една 11-годишна девойка.

Технически, Алегра официално наследява богатството на чичо си Джани на 18-ия си рожден ден.

Дъщерята на Донатела Версаче прекарва времето си в Университета Браун и Университета на Калифорния в Лос Анджелис, където учи френски език, история на изкуството и театър. 

Алегра Версаче винаги е била свенлива пред медиите, избягвала е светлината на прожекторите и живее спокоен живот, като рядко дава интервюта. 

През 2007 г., когато е на 20 години, се подлага на лечение от анорексия, с която се бори от години. 

В момента Алегра Версаче е член на Съвета на директорите на Gianni Versace S.p.A. и разделя времето между дома на майка си в Милано, дома на братовчед си Антонио в Ню Йорк и къщата си в Лос Анджелис.

На 27-годишна възраст тя вече работи рамо до рамо с майка си Донатела и чичо си Сантос, ръководейки реномираната модна къща. Икономическата криза обаче не подминава и Versace. Най-големият съперник - италианската Prada, успява да изпревари по продажби  Versace за няколко години.

След смъртта на Джани, Донатела Версаче поема дизайнерските задължения с цел да възстанови успеха си, наложен от италианския моден гений. Продажбите обаче намаляват. Напредват мнозина конкуренти като Roberto Cavalli и Dolce & Gabbana.

В опит да намери подкрепа, през 2014 г. семейството продаде 20% от акциите си в компанията на фирма за частни капиталови инвестиции. Пакетът е оценен на 1,4 млрд. долара. Инвестицията носи на Versace малко повече от 200 милиона долара в брой. Нито Алегра, нито майка й с склонни да се откажат от акциите си. Продадените 20% са от 30-процентния дял на Сантос в Gianni Versace S.p.A ..

Паричната инжекция помогна на марката да открие нови магазини, да си възвърне контрола върху лицензионните продукти и да разшири влиянието на Versace в Китай.

Усилията им със сигурност са успешни, защото преди броени дни Michael Kors Holdings обяви сделка за закупуване на Versace S.p.A за $ 2.2 млрд. 

След това придобивате Алегра няма да стане милиардер, но с получаването на дивиденти през годините, тя ще се доближи много скоро до десетцифрено състояние. А в момента е два на 32 години.
Коментари: 0