София вече разполага със 110 споделени електромобила

Плановете на компанията за споделено пътуване са до края на следващата година те да станат 350

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков
12:26 11.10.2018
С нарастващата тенденция за все по-безшумни и екологични пътувания, по софийските улици вече се движат 110 споделени електромобила. Те са част от платформата за споделено пътуване Spark, която работи в България от края на октомври 2017 г. и предлага на потребителите електромобили, които могат да бъдат взети и оставени в почти всяка точка на столицата. И това се случва само с приложение на мобилния ни телефон.

Услугата стартира с 25 коли, а плановете на компанията са до края на следващата година броят на предлаганите електромобили да надмине 350.

„В момента имамe над 110 електромобила, покриваме много голяма част от територията на града и имаме над 20 хил. регистрирани потребители“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria. “Плановете ни за следващата година са също толкова смели – ще се фокусираме върху изграждането на зарядна инфраструктура и ще разширим сериозно зоните на SPARK и очакваме да утроим автопарка. Крайната цел е покриването на цялата територия на София, обезпечаването на града със зарядна инфраструктура и добавянето на достатъчно електромобили в платформата, за да може SPARK да се затвърди като един от основните начини за градска мобилност в София.“, допълни още той.

Марката на по-голямата част от електромобилите е Volkswagen e-UP – малък, компактен и удобен за градско пътуване. Освен него Spark предлага и три автомобила Nissan NV200. 

Eлектромобилността е сред топ приоритетите на Volkswagen за следващите пет години, като целта на немския производител е да създаде електрически автомобил, който е достъпен за колкото се може повече хора. Затова компанията инвестира средства и усилия в изцяло ново, иновативно електрическо портфолио.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | електромобили | пътуване | Spark | споделени електромобили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини