Срокът за подаване на оферти за Летище София е удължен с още 2 месеца

Транспортното министерство за втори път удължава срока за подаване на оферти

12:37 16.11.2018
Министерството на транспорта е удължило срока за подаване на оферти за концесията на Летище София до 29 януари. Ресорното министерство за втори път удължава срока, като предходният беше до 22 ноември.

Тръжната процедура бе стартирана през юли, а правителството очаква да получи общо 3.9 млрд. евро без ДДС от 35-годишната концесия на Летище София. Тук се включва първоначалната сума, която трябва да плати концесионерът – около 600 млн. лв., всички такси, които ще се превеждат за целия срок на ползването, както и строителството на Терминал 3.

Към момента само един кандидат е изказал открито намеренията си да участва в процедурата – британската летищна група Manchester Airport Group в консорциум с китайската държавна компания BCEG. От компанията коментираха пред медии, че са запознати с търговските условия на концесията, които „са много подобни на тези по други места по света и в Европа“ и потвърдиха, че нямат притеснения относно офертата.

Още възможни кандидати за софийското летище са германският оператор „Фрапорт“, който оперира летищата във Варна и Бургас и френският ADP и испанският Aena.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кандидати | концесия | Летище София | Росен Желязков | Manchester Airport Group

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини