Вече няма да вадим неща от ръчния багаж при проверка на летището

Нова технология може да ни помогне при сканирането на багажа на летището

17:08 25.07.2018
Едно от най-досадните неща при проверката на багажа ни преди полет е да вадим всички електронни устройства, както и пликове с течности до 100 мл. Нова технология обаче може да ни помогне да спрем да изваждаме тези неща от багажа ни.

Става въпрос за 3D устройства, с които охраната ще може да вижда всички предмети в нашия багаж от всички ъгли, пише The Guardian. Такива скенери вече се тестват на лондонското летище „Хийтроу“. 

"Продължаваме да въвеждаме нови технологии, които да подобрят престоя на пътниците и да гарантират сигурността им", заяви говорител на аеропорта пред The Guardian. Компютърните скенери, широко използвани в болниците за сканиране на пациенти, могат да дадат детайлен образ на вътрешността на куфара. Правилата за превоз на течности, които изискват пътниците да държат такива до 100 мл в прозрачни пластмасови торби, влязоха в сила през 2006 г.

Модерните устройства могат да засичат и експлозиви. Въпреки ултрамодерната технология за разчитане на багажа, служителите на летището си запазват правото да накарат пътниците да извадят неща от багажа си, ако преценят, че това е необходимо. На „Хийтроу“ скенерите ще се тестват от шест до дванадесет месеца, като ще са разположени само на някои от пунктовете за проверка. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: летище | проверка | ръчен багаж | Хийтроу