„Акселератор стартъп София“ ще финансира 13 иновативни проекта

София привлича чужди инвестиции благодарение на талантите тук, каза Йорданка Фандъкова

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
Пилотната програма на Столична община „Акселератор стартъп София“ ще подкрепи финансово 13 проекта на иновативни компании. Кандидатствалите са общо 46. Това стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова по време на изказването ѝ в рамките на Webit.Festival Europe.

„Важно е да подкрепяме младите и иновативни компании“, коментира столичния кмет, обръщайки внимание, че програмата е един от няколкото инструмента на местната власт за подпомагане на стартъп екосистемата.

Тя изтъкна, че над 50% от чуждестранните инвестиции в страната са концентрирани в София и голяма част от тях са именно в сферата на технологиие и цифровизацията. "А основната причина това да се случва са талантите тук", убедена е Фандъкова. „Градът има голям потенциал и София се утвърждава като дигитална столица“, коментира още тя.

„Технологиите ни помагат да решаваме предизвикателствата пред нас. Но не те, а хората, които чертаят нови пътища, ни променят. София е домакин на активната световна общност, чиито идеи движат нас и света напред“ каза Фандъкова при откриването на Webit.Festival Europe.

Тя изтъкна три основни задачи пред местното управление: Развитие на силна икономика, подобряване на инфраструктурата и уменията в контекста на съвременната дигитална  реалност.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: технологии | Йорданка Фандъкова | компании | стартъпи | webit festival | Акселератор Стартъп София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини