Цената на bitcoin се срина с 9% за 30 минути

Поевтиняването може да провокирано от активност на платформата Bitmex

Снимка: Pixabay
12:24 25.09.2019
Bitcoin се срина с 9% за половин час във вторник, пращайки цените до най-ниските им нива за последните три месеца, пише специализираната платформа за криптовалути Coindesk.

Справка там сочи, че към 21:00 ч. един bitcoin се е търгувал за малко под 9 500 долара, а половин час по-късно – за около 8 500 долара. До края не деня цената продължава да е нестабилна и да върви надолу.За сравнение, 24 часа по-рано един bitcoin се е търгувал за над 9 800 долара. Общо за цялото денонощие спадът е близо 15%.

Според търговец, пожелал анонимност, поевтиняването може да е било провокирано от активизиране и ликвидация на договори на Bitmex, базирана на Сейшелите борса за криптовалути и деривати. За нея е характерно това, че предоставя на клиентите стократен ливъридж, или иначе казано заеми към търговци, чрез които могат да умножат размера на инвестицията си 100 пъти, но и потенциално да загубят големи суми при неуспех.

Подобни ситуации възникват след дълго задържане от страна на инвеститорите, които започват да продават при пропадащ пазар, за да намалят загубите си. Този натиск за пласиране на активите обикновено води до по-нататъшен спад на цените.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пазар | цена | срив | Bitcoin | биткойн | криптовалути

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини