Boeing предупреди за възможни дефектни части в самолетите 737

Авиокомпаниите трябва да инспектират всички машини от тази серия

Снимка: БТА
10:45 03.06.2019
Boeing обяви вчера, че някои от нейните самолети 737, включително много 737 Max, могат да имат дефектни части на крилата. Това е най-новият проблем, с който се сблъсква Boeing, опитвайки се да върне "заземения" след катастрофа 737 Max във въздуха. Полетите с този самолет бяха спрени и не е ясно кога ще бъдат възстановени.

Работейки с Федералната авиационна администрация, Boeing заяви, че есе е свързала с авиокомпаниите, които използват самолети 737, като ги съветват да проверяват сглобките на крилата на моделите Max и NG. Серията 737 NG включва модели 737-600, -700, -800 и -900.

Някои части може да не отговарят на производствените стандарти и може да се наложи да бъдат заменени, казаха от Boeing и FAA. Те казаха, че ако частите се окажат дефектни, авиокомпаниите трябва да ги заменят, преди да върнат самолетите в употреба.

Повредените части могат да се повредят преждевременно или да се счупят. Според авиационните власти заради дефекта не може да се стигне до падане на самолет, но може да се случи повреда по време на полет.

FAA ще издаде директива за летателна годност, изискваща от авиокомпаниите да инспектират и ремонтират самолетите в рамките на 10 дни.

От Boeing открили проблема в петък на среща с доставчика на части. Служителите на самолетостроителната компания забелязали, че някои от частите не са обработени топлинно, което ги накарало да помислят, че може да има проблем с безопасността.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Boeing | самолети | дефект | части | крила | 737

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини