Борисов откри разширението на завода за авточасти в Русе

Предприятието ще осигури работа на още 500 души в района

18:43 11.05.2019

Премиерът Бойко Борисов откри разширението на германския завод за автомобилни части в Русе. Инвестицията на предприятието е на стойност 20 млн. лв. То ще осигури работа на още 550 души към съществуващите 1200. 

"Трудно се взимат решения за инвестиции по света. Радваме се, че в България откриваме два завода за един ден", коментира министър-председателят. 

Инвеститорите отбелязаха, че резултатите, които се постигат са изключително добри и дори надминават производството в Германия по отношение на минимализирането на рекламациите. Те споделиха още, че след преместването им у нас производството се е повишило с 20%, а качеството им е най-доброто в сравнение с другите им заводи. 

"Германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България, на практика детайлите се произвеждат у нас", отбеляза още премиерът Бойко Борисов и подчерта добрата комбинация от българската работоспособност и квалификация и немското качество. 

"Инвестиции се правят, ако има стабилност и умни хора на всяко ниво от работните места", категоричен беше министър-председателят. Той изтъкна, че се работи активно и по инфраструктурата в страната. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | завод | Русе | разширение | авточасти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини