Компания дава $100 000 за започване на „работата мечта“

Желаещите да кандидатстват за парите трябва да запишат видео, в което разказват за сегашната и за мечтаната си работа

Снимка: Pixabay
21:07 20.08.2019
Американска компания предлага на един човек възможността да напусне настоящата си скучна работа и да започне своята работа мечта, като го подпомогне със 100 000 долара. Марката за устойчиви дрехи Prana стартира конкурс, който ще даде на един късметлия финансовата подкрепа, за да направи нещо креативно, а не просто да работи, за да си плаща сметките.

„Ние в Prana знаем от опит, че личното израстване често се намира извън зоната ви на комфорт. И понякога всичко, от което се нуждаете, е приятелски натиск, който да ви помогне да направите този скок", се казва в съобщението на компанията, с което се слага старт на кампанията. „Ето защо търсим един смел човек, готов да напусне текущата си работа, за да преследва своят страст. Ще подкрепим вашето решение с награда от 100 000 долара, която да ви помогне да реализирате мечтата си“, пише още там.

Кандидатстването за наградата е възможно на този адрес. Желаещите да участват трябва да изпратят едно онлайн видео с дължина до 3 минути, в което подробно да опишат както текущата си работа, така и мечтаната работа. Записването е отворено до 16 септември 2019 г.

"Не е нужно да се отказвате от текущата си работа, за да влезете в състезанието - трябва да напуснете, само ако спечелите", твърдят организаторите на конкурса.

Експертна група от представители на Prana ще оцени кандидатурите и ще избере един човек „въз основа на страстта, смелостта, оригиналността, личността и качеството на кандидатурата“ и той ще бъде уведомен до средата на октомври.

След това победителят ще получи 100 000 долара в рамките на 12 месеца (по 25 000 долара на тримесечие) и от него/нея ще се изисква да пуска редовни видео актуализации за Prana относно начина, по който се случват нещата с мечтания му проект.

Уловката обаче е, че участниците трябва да са жители на САЩ, да са на възраст над 21 години.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | конкурс | награда | мечта

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини