Манолова подаде оставка като омбудсман

Вчера вечерта тя обяви, че ще се кандидатира за кмет на столицата

15:57 03.09.2019
Мая Манолова подаде оставка като омбудсман. Преди минути тя я депозира в Народното събрание.

„Накрая институциите започнаха да пречат на институцията. Загадката с Борисов и Каракачанов може да бъде разрешена само от самите тях. Не искам да се правя на герой”, коментира тя и допълни, че целта й е да върне столицата на хората. 

Късно снощи на неформална среща с граждани, публични личности и неправителствени организации Мая Манолова обяви, че ще се кандидати за кмет на София. 

„Можех да изляза в неплатен отпуск, но нямам нужда от застраховка. Кандидатирам се смело и почтено“, заяви още Манолова.

От сдружение „Промяна за София” съобщават, че на срещата са взети решения да стартира сформирането на инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Така от 6 септември започват събирането на подписка в подкрепа на Манолова.
След това ще работят и за изграждането на граждански инициативи на територията на цялата страна под надслов „Промяна за София и България”.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | оставка | омбудсман | избори | кмет | Мая Манолова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини