Народното събрание ще се ремонтира за близо 15 млн. лв.

Обществената поръчка е публикувана на 22 януари

13:10 26.02.2019
С 14.6 млн. лв. ще се ремонтира сградата на Народното събрание. Това става ясно от публикувана обществена поръчка на сайта на ведомството на 22 февруари.

Поръчката включва проектиране и реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасадите и покрива на сградата. Фирмата изпълнител ще изпълни предмета на поръчката в два етапа – проектиране и изготвяне на инвестиционен проект и изпълнение на строително-монтажните работи.

Всеки участник в търга ще трябва да приложи работна програма и технологичен подход, както и мерки за намаляване на затрудненията на работата на депутатите. Изпълнителят има 630 дни, в който да изпълни ремонта.

Офертите ще се получават до 23 април 2019 г.

Припомняме, че през 2016 г. бе пусната обществена поръчка за превръщането на зала „Света София” на бившия Партиен дом в нова пленарна зала на Парламента, при това със стъклен купол за сумата от 24 млн. лв. с ДДС. Изпълнителн на търга е обединение „НС ГРУП“ ДЗЗД с участници „Електрон прогрес“ ЕАД и „АТ Инженеринг 2000“ ООД. Работата по залата трябва да приключи през юни 2019 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сграда | търг | ремонт | Народно събрание

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини