Повечето британци подкрепят „Brexit по всякакъв начин“

Расте и подкрепата за Консервативната партия, сочи още актуално проучване на общественото мнение

Снимка: Pixabay
08:15 13.08.2019
Мнозинството от британците смятат, че премиерът Борис Джонсън трябва да изведе Великобритания от Европейския съюз „с каквито и да е средства“, дори ако това включва суспендиране (спиране) на парламента, сочи ново проучване на общественото мнение на Daily Telegraph.

Джонсън обещава да изведе кралството от ЕС на 31 октомври, независимо дали дотогава ще е успял да осигури споразумение с Брюксел. Много депутати в парламента обаче се противопоставят на идеята за т.нар. „твърд Brexit“. 

54% от анкетираните в рамките на проучването граждани казват, че са съгласни с твърдението: „Борис Джонсън трябва да осигури Brexit с всякакви средства, включително да прекрати парламента, ако е необходимо, за да попречи на депутатите да го спрат“. 

Джонсън търси начин да се споразумее с ЕС, но и не изключва възможността за спиране на сесиите на парламента, за да предотврати опитите на законодателите да блокират напускането на страната без сделка. 

46% от участвалите в допитването обаче не са съгласни с предприемането на подобен похват. За резултата от този въпрос са взети предвид 1645 респонденти, като от крайната бройка са извадени отговорите на онези, които са заявили, че нямат предпочитания.

Същото проучване установява нарастване на подкрепата за Консервативната партия с 6 процентни пункта до 31%. 27% е делът да не онези, заставащи зад Лейбъристката партия. Този резултат се основава на 1783 отговора.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | споразумение | Борис Джонсън | Brexit | Брекзит | анкета | обществено мнение | консервативна партия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини