Превозвачите ще протестират в Страсбург, ако пакет „Мобилност“ се гласува в ЕП

Гласуването на пакета е планирано за сряда, но днес евродепутатите решават какво ще влезе в дневния ред

10:41 25.03.2019
Ако пакет „Мобилност“ влезе днес в дневния ред на Европейския парламент, българските превозвачи ще излязат на протест под прозорците на евродепутатите в Страсбург. Това обяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев пред bTV. Днес депутатите в Страсбург решават какво ще влезе в дневния ред през тази сесия, като гласуването на пакет „Мобилност“ е планирано за сряда.

По думите на Арабаджиев над 400 души от транспортния сектор са в готовност за протест. „Резервирали сме един самолет, а Румъния два, ще дойдат хора с коли“, уточни Арабаджиев. „Пробутва се в последния възможен момент от един отиващ си Европарламент пакетът „Мобилност“, а той има 1200 поправки. Това означава, че всеки един евродепутат има различно мнение от другия и е внесъл поне по две поправки в пакета“, уточни той.

През уикенда транспортният министър Росен Желязков заяви, че битката за пакет „Мобилност“ ще е много тежка. „Не може да има щипка „катран“ в моменти, в които трябва да сме най-обединени“, коментира Желязков. По повод твърденията, че страната ни не е направила достатъчно в защита на превозвачите Желязков коментира, че това е българска черта да посочваме някой за виновен, за да ставаме симпатични на аудиторията.

„Тази теза, че не е защитен националният интерес, се прокрадва от време на време. Понеже е толкова несъстоятелна, затова никой не намира в нея чисто политическо основание да я вади аргументирано“, коментира Желязков.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | ЕП | Страсбург | Йордан Арабаджиев | пакет мобилност