Търсят се 64-ма души за гвардейските части

50 са свободните места за гвардейци, останалите са за шофьори и охрана

Снимка: МО
10:08 27.03.2019
Обявен е конкурс за заемане на 64 вакантни войнишки длъжности в Националната гвардейска част в София, съобщават от Министерството на отбраната. 50 са вакантните длъжности за „гвардеец“, 12 - за „ младши шофьор“ и по една вакантна длъжност за „редник, номер от разчет“ и „охранител“ .

Кандидатите за приемане на военна служба в състава на Националната гвардейска част трябва да подадат заявление до нейния командир и необходимите документи до 8 май 2019 г. чрез структурите на Централното военно окръжие по постоянния си адрес на местоживеене. 

Конкурсът ще се проведе на 29 и 30 май 2019 г. в Националната гвардейска част и включва измерване на антропометричните данни на кандидатите за гвардейци, към които има допълнително изискване да са с ръст 175 см. - 185 см., изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издръжливост (крос 1000 м.). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | гвардейци | войници | вакантни длъжности | Национална гвардейска част