Tesla показа най-голямата си батерия

Според компанията тя може да бъде инсталирана по-бързо от централа на изкопаеми горива

Снимка: Tesla
18:20 30.07.2019
Tesla представи днес най-голямата си батерия. Наречен Megapack, продуктът е предназначен да опрости процеса на инсталиране на големи проекти за съхранение на енергия.

Всеки Megapack може да съхранява до 3 мегават часа енергия и да преобразува до 1,5 мегавата енергия от постоянен ток в променлив ток, така че домовете да могат да го използват. Преди това Tesla е използвала своите батерии Powerpack в индустриален размер за мащабни проекти, но казва, че Megapack има 60% повече енергийна плътност.

Система от Megapacks е по-рентабилна и може да бъде инсталирана по-бързо от централа на изкопаеми горива, казва Tesla. И още - Megapacks може да съхранява енергия, генерирана от вятърни турбини или слънчеви панели. 

Компанията ще използва Megapacks в калифорнийска инсталация, управлявана от Pacific Gas and Electric Company и проектирана за използване, когато търсенето на енергия от местните мрежи е по-голямо от тяхното предлагане.

„Съхраняването на енергия в батерии преобразува глобалната електрическа мрежа и е все по-важен елемент от прехода на света към устойчива енергия“, заяви Tesla в блог публикация на своя уебсайт.

През 2017 г. Tesla използва Powerpacks, за да инсталира в Австралия това, което според нея е най-голямата в света литиево-йонна батерия за поддържане на локални енергийни мрежи. Проектът намали разходите с почти 40 милиона долара през първата си година, казва Tesla.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: батерия | енергия | Tesla | съхранение | Megapack