Туристите, които харчат най-много пари по света

Данните са от ново изследване на Mastercard

Снимка: Pixabay
11:32 22.07.2019
Пътуващите туристи от четири основни пазара в Азиатско-Тихоокеанския регион харчат близо една пета от глобалните разходи за пътуване през миналата година, което подчертава бурния туристически апетит в региона, според нов доклад на Mastercard.

Посетителите от континентален Китай, Южна Корея, Япония и Тайван съставляват 18,5% от глобалните разходи за пътуване в 200-те най-големи градове в света през 2018 г. - в сравнение с 11% преди десетилетие.

Докладът, който се основава на данни от източници от трети страни, включително Световния съвет за пътуване и туризъм, изследва общия брой на пристигащите за повече от ден международни посетители през 2018 г., за да открие водещите световни пазари за изходящи пътувания. Той идва като част от по-широкото проучване на Mastercard в световната туристическа индустрия, което ще бъде издадено по-късно тази година.

САЩ продължават да са начело по приходи от международни посетители в най-големите 200 града през 2018 г., с 9,9% от общата сума за целия свят. Азиатско-тихоокеанският регион обаче отбеляза значителен напредък през последното десетилетие, се посочва в доклада.

Континентален Китай (т.е. без Хонконг и Макао) се изкачва от седмо място през 2009 г. до второ място миналата година, с 9% от международните туристи в световен мащаб. В същото време Южна Корея и Тайван се класират в Топ 10 съответно с 3.4% и 2.3%. Япония, която има 3.1%, е паднала с две места през последните 10 години.

По отношение на общите разходи за пътуване, Китай доминира с 9.6%, следвана от САЩ с 9.2%.

Ето и Топ 10 на пазарите, откъдето има най-много международни туристи:

1. САЩ

2. Китай (без Хонконг и Макао)

3. Германия

4. Великобритания

5. Франция

6. Южна Корея

7. Япония

8. Канада

9. Русия

10. Тайван

Пътуващите с цел бизнес и и почивка от тези 10 пазара съставляват почти половината (49,1%) от всички нощувки на международни посетители в 200-те дестинации миналата година и представляват 48,4% от общите им разходи, показва докладът.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | разходи | MasterCard | туристи | пътувания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини