Туристите в Тадж Махал ще бъдат глобявани, ако се бавят повече от 3 часа

Те ще бъдат таксувани допълнително

10:47 16.07.2019
Нищо не би могло да бъде по-добро от позиране за снимка пред Тадж Махал, но ето какво трябва да знаете, ако планирате да го посетите скоро. Туристите, които прекарват повече от три часа в Тадж Махал, ще бъдат таксувани с допълнителна такса, решиха властите, цитирани от India Today

До момента такава такса не е съществувала и посетителите можеха да разглеждат забележителността от сутрин до вечер. Целта на регулацията е да се ограничи броят на посетителите до 40 хил. дневно. През миналата година цената за вход беше увеличена от 50 на 250 рупии за индийски граждани, а за чужденци от 16 на 19 долара. Входовете за местни и чуждестранни туристи са различни. 

При влизане се отбелязва часът на билета на туриста, а на излизане, ако се окаже, че са минали повече от три часа, се плаща втори билет. 

Запитани за мнението им за прилагането на новите срокове, туристите изразиха изключително недоволство, заявявайки, че това може да повлияе на туризма. "Човек идва тук, за да си почива и да прекара добре времето си. Ако времето за забележителностите е ограничено до три часа и таксите са толкова много, всеки ще се замисли много, преди да дойде тук", каза Мохамед Мустафа Хусейн, турист от Хайдарабад.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туристи | такси | Индия | регулации | Тадж Махал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини