Въпреки спада в продажбите Volkswagen отчете голям ръст на печалбата

Компанията е постигнала висок марж заради SUV Моделите и повечето продажби на Porsche и Skoda

Снимка: БТА
10:11 25.07.2019
Оперативната печалба на групата на Volkswagen през второто тримесечие на 2019 г. е скочила с 29.9%, въпреки че продажбите на автомобили са паднали с 1.8%, показват данните от отчета на компанията. Маржът се е повишил значително заради пускането на пазара на множество SUV модели, а германската група печели значително и от продажбите на марките Porsche и Skoda, пише Reuters.

Оперативната печалба на базираната във Волфсбург група е скочила до 5.13 млрд. евро спрямо 3.94 млрд. евро през същото тримесечие на миналата година. Скокът на оперативната печалба е и заради липсата на глоби в разглежданото тримесечие, свързани с „Дизелгейт“, докато година по-рано имаше.

Volkswagen потвърди, че очаква доставките на превозни средства през 2019 г. да надхвърлят тези от предходната година, а приходите от пътническите и търговските автомобили да нарастват поне с 5%.

VW заяви още, че продължава да очаква оперативен марж от продажбите на леки автомобили между 6.5 и 7.5%.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: печалба | продажби | финансови резултати | Фолкваген

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини