Apple потвърди, че новите iPhone-и няма да се появят през септември

Компанията изпитва затруднения на фона на пандемията от коронавирус

Снимка: Pixabay
18:34 31.07.2020

Apple планира да пусне новите iPhone-и през тази година "няколко седмици по-късно от обикновено", съобщи Bloomberg, позовавайки се на финансовия директор Лука Маестри. Новите модели може да не се появят през септември, а през октомври.

През 2019 г. представянето на смартфоните се състоя на 10 септември и те влязоха в продажба десет дена по-късно. Причината за отлагането на следващите iPhone-и не беше официално обявена. Медиите обаче съобщават, че компанията изпитва затруднения на фона на пандемията от коронавирус.

Business Insider, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Apple ще проведе традиционното си представяне на новите модели в края на октомври. През същия месец iPhone 12 ще излезе с поддръжка на 4G, а през ноември - смартфон с 5G. Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на други източници, също съобщи, че Apple ще пусне нови водещи модели месец по-късно от планираното.

Apple обикновено представя годишното си представяне на iPhone през септември и започва да доставя устройства преди края на месеца. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | смартфони | септември | събитие | нови телефони

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини