Бъфет най-накрая се отказа от стария си флип телефон

Дали ще познаете с какъв го е сменил?

Снимка: БТА
21:43 24.02.2020
Най-известният инвеститор на Apple, изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, най-накрая се предаде и се отърва от стария си флип телефон.

"Моят флип телефон вече го няма. Номерът е променен", каза Бъфет по време на интервю, излъчено в понеделник сутринта по CNBC. "Гледате човек на 89 години, който тепърва свиква с нов телефон".
Новият му телефон? IPhone, разбира се.

Бъфет каза, че използва "най-новия модел", но не го използва за игра на "Fortnite" или скролване в Instagram.

"Не използвам всички негови функции като повечето хора - повечето хора живеят живота си около телефона си", каза той. "Използвам го като телефон".

Това, че Бъфет използва вес още стар телефон "мида", беше любопитно за мнозина, особено с повсеместното използване на смартфони.

Неговата компания Berkshire Hathaway притежава 5,6% дял в Apple - на стойност над 70 милиарда долара. Въпреки че финансовите му интереси към Apple са ясни, Бъфет дълго време се противопоставяше на преминаването към смартфон. Вместо това той използваше флип телефон, направен от Samsung, когато светът полудя по смартфоните, припомня "Бизнесинсайдър".

Бъфет има богатство на стойност 88,9 милиарда долара, според Forbes, но милиардерът каза пред CNBC, че всъщност не му се е наложило да си купи новия си iPhone. Това е така, защото изпълнителният директор на Apple Тим Кук е подарил на Бъфет iPhone.

"Подариха ми няколко от тях, включително имам от Тим Кук", каза Бъфет.

Изпълнителният директор на Apple от години се опитва да убеди Бъфет да се откаже от флип телефона си и да премине на iPhone. "Казах му, че лично ще отида в Омаха и ще му осигуря техническа поддръжка", каза Кук пред Bloomberg TV през юни 2018 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: iPhone | телефон | Уорън Бъфет | флип

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини