Bloomberg: Шефът на Unicredit може да поеме HSBC

Разглеждат се и други кандидатури

Снимка: Pixabay
08:12 21.02.2020
Изпълнителният директор на Unicredit Spa Жан-Пиер Мустие се очертава като един от основните външни кандидати за най-високата позиция в HSBC Holdings Plc, съобщи Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

На Мустие се приписва доброто управление на най-голямата италианска банка чрез основно преструктуриране през последните три години, включително намаляване на разходите, свиването на лошите дългове и свиване на международното присъствие на банката.

Според информациите Мустие е водил разговори с HSBC относно работата, въпреки че бордът все още не е решен и обмисля кандидати, включително временния началник на банката Ноел Куин.

Куин пое временната роля, след като HSBC свали Джон Флинт като изпълнителен директор през август 2019 г. поради различия в мненията с председателя Марк Тъкър относно по-фокусирания подход на Флинт за възраждане на растежа.

Куин, ветеран от HSBC, е кандидат за постоянната позиция на изпълнителен директор, за която банката заяви, че през август ще бъде обявена в рамките на шест до 12 месеца.

HSBC във вторник обяви драстично преструктуриране с цел да освободи 100 милиарда долара активи, да свие инвестиционната си банка и да обнови американския и европейския си бизнес, което ще означава съкращения на 35 000 работни места за три години.

HSBC и UniCredit отказаха коментар.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банка | HSBC | UniCredit | Жан-Пиер Мустие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини