Борисов: Готов съм да разговарям с БФС, но не с това ръководство

Правителството е готово да насърчи развитието на детско-юношеския футбол, но Съюзът няма програма, каза премиерът

Снимка: Министерски съвет
12:19 18.10.2019
Българското правителство е готово да разговаря с Българския футболен съюз (БФС), но не и докато то е управлявано от сегашното ръководство. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод скандала с расистките прояви на мача България-Англия и вчерашната му среща с британския му колега Борис Джонсън.

„Заедно сме срещу расизма“, коментира Борисов и подчерта прекрасните отношения, които България има с Обединеното кралство.

Критика към БФС премиерът изказа и по линия на развитието на детско-юношеския футбол в България. Той заяви, че многократно е повдигал темата правителството да подкрепи тази кауза, но Съюзът така и не е изработил програма как да се случи това.

По темата за отказа на европейските лидери ЕС да започне преговори със Северна Македония и Албания за бъдещо тяхно членство в Блока Борисов каза, че нищо не е приключило. „Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета показва, че огромната част от държавите са за европейската перспектива на Република Северна Македония и на Албания“, каза българският премиер и изтъкна, че в Брюксел е била отчетена огромната работа, свършена от Скопие и Тирана.

„Да, има страх от разширяване – такъв е спорът. Но по никакъв начин нито Берлинският процес, нито този процес е приключил снощи", каза още премиерът.

По отношение на Многогодишната финансова рамка, която европейските лидери предстои да обсъждат, министър-председателят Борисов бърна внимание, че е важно да не пострадат кохезията и земеделието и да се наблегне повече на иновациите и киберсигурността.

На въпрос на медиите относно предстоящия европейски доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България, премиерът Борисов заяви, че е оптимист. „Изпълнили сме всички препоръки. Няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили", заяви министър-председателят.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Борислав Михайлов | БФС | расистки скандал | Български футболен съюз | детско-юношески футбол

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини