Борисов: Изявлението на Радев е заявка за партия

Оставката на правителството не зависи на него, категорично заяви той и добави, че президентът не дава доверие, за да го отнема

14:06 04.02.2020

Днешното изявление на президента Румен Радев вероятно е заявка за партия. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на новия водопровод от Мало-Бучино към Перник в отговор на изявлението на държавния глава по-рано днес, че сваля доверието си от правителството.

„Изказването е чисто политическо, заявка или за партия, или за нещо ново и търсене на враг“, каза Борисов. 

Според премиера думите на Радев са като на разединител на нацията, "но той така е избрал и явно ще влиза в политиката по друг начин".

"Как ще свали нещо, което го няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите, точно обратното на това, което винаги е говорил. Нямаме никакви допирни точки, освен безсмислените консултативни съвети", каза Борисов.

Оставката на правителството не зависи на него, категоричен е премиерът и добави, че президентът не дава доверие, за да го отнема.

„Все едно аз да кажа, че свалям доверието от кмета, той си е спечелил изборите. Откъде накъде ще се коментира управлението на няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? Всички социологически агенции - червени, пембени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Той не дава доверието, че да го сваля. Хабите ми енергията, не ме интересува“, допълни той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Перник | Румен Радев | доверие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини