„Булгаргаз“ вече изчислява колко пари ще връща на топлофикациите

Ще мине поне месец докато се стигне на възстановяване на пари и за крайните клиенти

19:07 22.05.2020

Общественият доставчик „Булгаргаз“ вече изчислява сумите, които трябва да върне на клиентите по договорите за доставка на природен газ със задна дата. Компанията ще ги преизчисли в рамките на 20 дни. Това заявиха от държавната компания днес, след като тази седмица Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се произнесе за всички осем отделни решения за цените за периода от 5 август 2019 г. до 31 март 2020 г.

„Булгаргаз“ изчислява сумите за възстановяване на клиентите по договори за доставка на природен газ като разлика между сумите, заплатени за доставените количества, по цените, утвърдени с решенията на регулатора и по цените, утвърдени със съответните нови решения на КЕВР.

След това дружеството трябва да сключи споразумение с топлофикациите и газовите компании и в 14-дневен срок след сключването му да възстанови парите.

След като върне парите на топлофикациите, те ще трябва да калкулират колко средства ще бъдат върнати на домакинствата и едва тогава крайните клиенти ще получат сумите, но това ще става чрез приспадане от сметките, а не на ръка.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: топлофикации | Булгаргаз | срок | връщане на пари

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини