Дядото на Парис Хилтън изпълни обещанието си да я остави без наследство

Снимка: Twitter профил Парис Хилтън
18:13 07.03.2020
Когато чуят името Парис Хилтън, повечето хора се сещат за пищните партита в нощни клубове на прочутата наследница, парадираща с богатството си, за да я видят всички. Тя играе важна роля в раждането и развитието на ерата на знаменитостите - хора, които са известни с това, че са известни. 

Докато уебсайтовете и таблоидите се хранят с всеки ход на Парис, тя е наблюдавана отблизо и от някой друг - дядо ѝ Барън Хилтън. Преди 2007 г. Барън Хилтън смятал да остави богатството си от 4.5 млрд. долара на семейството си. Но тогава се почувствал засрамен от Парис и променил решението си.

Бащата на Барън, Конрад, купува първия си хотел в Тексас през 1919 г. Времето е безупречно. Нефтеният бум в щата гарантира, че помещенията са напълно резервирани и понякога могат да сменят гостите си три пъти за един ден. Той продължава да строи Далас Хилтън през 1925 г. и следват още три хотела Хилтън в Тексас през следващите пет години. Империята му в крайна сметка се разширява, за да се превърне в първата в света международна хотелиерска верига. 

До 1966 г. вторият му син Барън го заменя като президент на Hilton Hotels. През 1979 г., на 91-годишна възраст, Конрад Хилтън умира от естествена смърт, оставяйки по 10 000 долара на всеки от своите племенници, племеннички и на дъщеря си, както и по 500 000 долара на двамата си братя и сестри. Останалата част от наследството е завещана на фондацията Конрад Н. Хилтън, която той е основал през 1944 г.

Интересното е, че Барън оспорва волята на баща си и след дело се сдобива с четири милиона акции на компанията. 

Няколко десетилетия по-късно обаче той наблюдава с ужас как внучката му петни името на Хилтън. И така, той решава не само да накаже нея, но и нейните родители и братя и сестри. 

На Коледа 2007 г. Барън казва на семейството си, че прави голяма промяна в завещанието си. Вместо да остави на тях богатството си от 4.5 млрд. долара, той дарява 97% на фондацията Конрад Н. Хилтън и разделя останалите 3% (135 милиона долара) между около 24-ма членове на семейството. С други думи, вместо да наследяват около 181 млн. долара всеки, членовете на семейство Хилтън ще получат по 5.6 млн. долара.

Но става и по-лошо. Според информациите Парис Хилтън е изцяло изключена от завещанието на дядо си. Тя не получава дори един цент. 

Барън Хилтън почина през 2019 г. и когато завещанието му беше прочетено, се оказа, че е спазил обещанието си да остави 97% от богатството си за благотворителност. Фондация Конрад Н. Хилтън е фокусирана върху помощ при бедствия, лечение на деца с ХИВ и СПИН, намаляване на бедността, подкрепа за приюти за бездомни и други.

Парис обаче не е останала без пари, тъй като личното ѝ състояние се оценява на 300 млн. долара. Сестра ѝ Ники също не се справя твърде зле с 40 милиона долара. Оказва се, че да си риалити звезда и да живееш по партита се отплаща добре - нещо, което дядо им може би не е предполагал. Другите наследници на Барън Хилтън са осемте му деца, още 13 внуци и четирима правнуци.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: богатство | милиардер | хотели | наследство | Парис Хилтън | дядо | Барън Хилтън

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини