Джонсън може да спре общественото финансиране на BBC

Британският премиер се усъмни в справедливостта на действащата система за приходи на медийната група

Снимка: Peakpx
20:44 09.12.2019

Бъдещето на финансирането на BBC ще бъде поставено под въпрос, тъй като не е ясно дали медията трябва да продължи да бъде издържана с обществени пари. Това заяви днес британският премиер Борис Джонсън, пише агенция Reuters.

В момента BBC се финансиране чрез данъчно облагане на телевизионните такси на потребителите. Джонсън обаче изпитва съмнения дали тази система е пригодна за съвремието.

„Подложен съм на натиск да не излагам твърдолинейни политически позиции. Но трябва да се запитате дали този подход за финансиране на телевизия, медийна организация, има смисъл в дългосрочен план, като се има предвид начина, по който другите медийни групи успяват да се финансират“, заяви британският премиер.

„Колко дълго можете да оправдавате система, при която всеки, който има телевизор, трябва да плаща, за да финансира определен набор от телевизионни и радио канали – това е въпросът“, добави той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | данъци | BBC | Борис Джонсън | Обединено кралство | обществено финансиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини