Фон дер Лайен: За България е добра крачка отпадането на мониторинга

Новият председател на ЕК е против Европа на различни скорости

Снимка: БТА
19:55 27.11.2019
За България е добра крачка напред решението на Европейската комисия за отпадане на мониторинговия механизъм. Има много свършена работа и то успешно, но постигнатото трябва да се запази. Това каза новият председател на изпълнителната власт на Европейския съюз (ЕС) Урсула фон дер Лайен пред bTV. 

Мониторинговият механизъм за България и Румъния бе определян като двоен стандарт към спрямо двете държави от Източна Европа. Самата Урсула фон дер Лайен е на мнение, че всички страни членки трябва да се съобразяват, да спазват върховенството на закона и да докладват, така че да имаме справедлив механизъм за всички. 

„Не съм привърженик на Европа на различни скорости, защото смятам, че е много важно да вървим всички заедно“, изтъкна още председателя на новата Еврокомисия. 

Днес евродепутатите утвърдиха състава на новата Европейска комисия, сега предстои одобрение и от Европейския съвет. Очаква се комисарите да започнат работа на 2 декември. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | ЕК | нов председател | председател на ЕК | Урсула фон дер Лайен | мониторингов механизъм