Goldman Sachs вдигна с 20% заплатата на директора си

И други ръководители получават повишение

Снимка: Wikipedia
11:56 23.03.2020
Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон е получил общо 27.5 млн. долара под формата на възнаграждение за работата си през 2019 г. Това е увеличение с 20% спрямо предходната година, отбелязва CNBC.

Неговото заплащане включва заплата в размер на 2 млн. долара, паричен бонус в размер на 7.65 млн.  долара и дългосрочни стимули в размер на 17.85 млн. долара, съобщи базираната в Ню Йорк банка.

Соломон е получил повишение, тъй като „успешно изпълни приоритетите си през първата си пълна година“ начело на Goldman.

„Той ръководи разработването на тригодишния бизнес план на банката и ясната дългосрочна стратегия, която използва нашите основни предимства, подобрява дългосрочното мислене на фирмата и вдъхва култура на иновации“, казаха от банката.

Соломон беше избран за изпълнителен директор през октомври 2018 г. 

Освен това Джон Уолдрон, президент и главен оперативен директор, е получил 24.5 милиона долара през 2019 г., в сравнение с 20 млн. долара предишната година.

Заплатата на главния финансов директор на компанията Стивън Шер също се повишава до 22.5 милиона долара спрямо 18 млн. долара за предходната година.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: заплата | Goldman Sachs | Дейвид Соломон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини