Google Maps с нов дизайн по случай 15-ия си рожден ден

Ще има информация и за обществения транспорт

19:47 07.02.2020
Google дава на популярното си приложение Maps нов дизайн и функции по случай 15-ия му рожден ден.

Новината бе обявена в блог публикация в корпоративния сайт на компанията. от там става ясно, че промените акцентират върху откритията и препоръките чрез три нови раздела в долната част на екрана: „Saved“, „Contribute“ и „Updates“. 

Разделите „Commute“ и „Explore“ ще останат, докато „For you“ ще бъде премахнат.

„Saved“ включва отметки на места, които сте посетили или на които искате да отидете. Досега тази опция се съдържаше в падащото меню, появяващо се след кликване върху  трите чертички в горната лява част на екрана, като се наричаше „Your places”.  

„Contribute” е версия на Yelp на Google, насърчаваща хората на споделят отзиви, снимки и липсващи подробности за бизнеси и местоположения, така че да бъдат видения и от другите. 

Разделът „Updates” съдържа информация от издатели и местни експерти, целящ да покаже на хората емисия от тенденции и места, които трябва да бъдат видени. 


Google Maps също така ще добави информация за транзитната обстановка, като например ще може да покаже колко е пренаселен общественият транспорт. А в някои страни ще показва дали общественият транзит има отделен участък за управление от жени, включително Япония и Индия.

Google заяви, че обновеното приложение ще започне да се разгръща от четвъртък на iOS и Android устройства. Явно, че това ще се случи поетапно, тъй като за България все още не са видими промените. 

Миналата седмица Apple пусна освежена версия на своето приложение Maps, което е сходно на това на Google. Според гиганта от Купертино разликата е в това, че не се съхранява информация за това къде е бил потребителят.  

Google Maps по-рано получи критики относно съхранението на потребителски данни. През октомври 2019 г. Google пусна серия от нови инструменти за поверителност, включително режим, който позволява да се ограничи записването на това къде човек отива или къде е бил, както и да се направи пауза за споделяне на местоположението. Функцията обаче има своите несъвършенства. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: промяна | google maps | дизайн | функции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини