Google придобива компания за облачни услуги

Въпреки антимонополните разследвания компанията следва стратегията си за разширяване

Снимка: Pixabay
11:08 19.11.2019
Google обяви, че планира да купи софтуерната компания CloudSimple, още един знак, че технологичният гигант не позволява антитръстовите разследвания да прекъснат стратегията му за разширяване.

CloudSimple ще се присъедини към Google Cloud, приоритетно бизнес поделение на Alphabet. Компаниите не разкриха финансови условия по сделката, пише "Форчън".

Придобиването може да помогне на Google да се укрепи на пазара за облачни услуги, където големите съперници Microsoft и Amazon са далеч напред. 

CloudSimple изгражда инструменти, които помагат на компаниите да преместват информация, приложения, бази данни и други системи от вътрешни центрове за данни към публичния облак.

Стартътъп от Санта Клара, Калифорния, е специализиран в софтуера за виртуализация на VMware, който помага на бизнеса да управлява корпоративните мрежи и бизнес софтуера по-ефективно. Голямата корпоративна база на VMWare го направи привлекателен партньор за водещите доставчици на обществени облаци, включително Google.

В публикация в блога на Google, която съобщава за сделката, Аджай Пател, старши вицепрезидент на VMware, заяви, че неговата компания ще продължи да работи с CloudSimple.

През последните месеци щатските регулатори и Конгресът откриха множество разследвани срещу Google относно проблеми на конкуренцията, включително историята на придобиванията от компанията. Откакто започнаха тези проучвания, Google обяви многомилиардни поглъщания на облачната компания Looker Data Sciences, и на Fitbit, производител на носими устройства.

Google твърди, че има малък пазарен дял в облачните компютри, корпоративния софтуер и потребителските устройства. 

Антитръстовите служители разрешиха офертата на Google за 2,6 милиарда долара за Looker в началото на ноември.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | сделка | придобиване | облачни услуги | CloudSimple