Motorola показа Razr със сгъваем дисплей (снимки и видео)

Възроденият Razr, който се огъва като мида, струва 1500 долара

Снимка: Motorola
13:58 14.11.2019

И Motorola представи телефон със сгъваем дисплей. Марката, която сега е на Lenovo, обяви възраждането на емблематичния си модел Razr. 

Новият Motorola Razr е първият смартфон с гъвкав дисплей с дизайн, пресъздаващ плътното затваряне на мида. Той се сгъва напълно на две, обявиха от компанията.  Смартфонът е с цял дисплей със сензорен екран – без клавиатура, но с дизайна на едноименния модел от края на 90-те и началото на 2000 г.


Докато бъде направен, са тествани повече от 20 прототипа, a дизайнът тип мида се оказва най-сполучлив. Той намира решение за основното затруднение, което потребителите посочват – преносимостта – без това да е за сметка на големия екран и високо цененото зрителско изживяване.

Това ще е вторият сгъваем телефон на пазара в САЩ след Samsung Galaxy Fold, когато бъде пуснат от Verizon през януари на цена от 1 499.99 долара. Предварителните поръчки ще започнат на 26 декември. 

Razr е най-новият пример от тренда на телефони със сгъваеми екрани. В допълнение към Galaxy Fold на Samsung, Huawei, Xiaomi и няколко други по-малки играчи експериментират със сгъваеми дизайни, припомня CNBC.


Когато е затворен, външната част на Razr има 2.7-инчов дисплей „Бърз преглед“, който може да ви показва основни неща, като текстови съобщения (на които можете да отговорите), нови имейли, входящи телефонни обаждания, мобилни разплащателни карти, музикални контроли и визьор на камера. Можете дори да говорите с Google Assistant, като казвате „OK Google“, когато е затворен.

Но когато отворите новия Razr, той оживява и прилича на модерен смартфон с голям 6.2-инчов дисплей.


И все пак, с цена от 1500 долара, вероятно потребителите очакват повече. Motorola включва чип Qualcomm Snapdragon 710, вместо най-новия и по-мощен Snapdragon 855+. Има 128 GB място за съхранение, което е добре, но също така работи и Android 9 Pie, което е миналогодишната версия на Android. Има и четец на пръстови отпечатъци, но пък липсва лицево разпознаване. И накрая, Motorola включва 16MP камера, предлагаща подобрени възможности от предишните фото системи на марката.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: смартфон | телефон | Motorola | сгъваем дисплей | motorola razr | мида

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини