Иновациите са тук: Науката среща бизнеса на 10 март

Иновационните разработки на БАН са готови да излязат на пазара

17:14 26.02.2020

Науката може да срещне бизнеса и това ще докажат заедно Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българска академия на науките (БАН).

На специално събитие „Наука за бизнес“ ще бъдат представени иновационните разработки, които Академията произвежда. Те са готови да излязат на пазара или да бъдат внедрени в производството за оптимизация на процесите в предприятията.

Мисията, която са си поставили от ИАНМСП и БАН е да поставят още едно стъпало по пътя на изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса.

Събитието ще се проведе на 10 март 2020 г., от 10.00 часа, в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“. На едно място ще се съберат представители на институтите, лабораториите и Единния център за иновации към БАН и десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти.

В рамките на форума ще бъдат представени съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента. С редица презентации събитието ще покаже най-интересните проекти на Академията за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, преработка на отпадъци,  електро- и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, фармацевтична промишленост, лозарство, винарство и много други.

Прототипи на най-новите изделия, създадени в научните институти на БАН ще бъдат изложени на щандове във фоайето на зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“.

В рамките на събитието ще има възможност за създаване на контакт с представители на Академията и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, както и с компании  с интерес в иновационното инвестиране.

 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БАН | иновации | ИАНМСП | Българска академия на науките | Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия | наука за бизнес

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ