InterContinental Sofia посреща гости при завишени мерки за сигурност

От 15 юни хотелът ще прилага обновените международни стандарти за хигиена на бранда и инициативата IHG Clean Promise

15:21 15.06.2020

Най-успешният петзвезден хотел в столицата - InterContinental® Sofia, отново отвори врати за своите гости. Наред с приспособяването към новата реалност в туризма и пътуванията, хотелът обогатява преживяването на гостите като надгражда концепцията за чистота и осигурява максимално спокойствие и сигурност по време на престоя. 

Като част от една от водещите вериги хотели в света - InterContinental® Hotels Group (IHG®), InterContinental® Sofia използва доказани методи за почистване, в партньорство с международни водещи компании в сферата на чистотата и здравеопазването - Cleveland Clinic, Ecolab и  Diversey. Заедно с подсилените мерки за безопасност, хотелът въвежда и инициативата IHG Clean Promise, като предоставя на гостите и служителите си необходимите увереност и сигурност.

InterContinental® Sofia и IHG Way of Clean 

Въведена през 2015, програмата IHG Way of Clean е развита съвместно с Ecolab и Diversey, а в момента е разширена с нови практики във връзка с разпространението на COVID-19. Тези мерки следват препоръките на Световната здравна организация, Центровете за контрол и превенция, и разпоредбите на правителствата на местно ниво в различните държави.

В InterContinental Sofia IHG Way of Clean включва дълбоко почистване с висок клас дезинфектанти, както и повишени мерки за превенция във всяка зона от хотела, включително: 

-Рецепция: Минимален контакт със служителите при регистрация и напускане, безконтактни плащания, протектори, диспенсери с дезинфектант, минимална употреба на хартия;

-Стаи за гости: Повишена дезинфекция на предмети (напр. чаши, дистанционни), намаляване до минимум на декорацията и информацията на хартиени носители (брошури, списания), използване на нови технологии за хотелско домакинство и румсървис;

-Общи части и помещения: Допълнително дълбоко почистване на общи зони/често докосвани предмети, правила за социална дистанция, информационни табла, намален капацитет на асансьорите и общите помещения;

Храни и напитки: Нови стандарти и практики за хранене на територията на хотела, организиране на мероприятия, румсървис.

Грижа за здравето и IHG Clean Promise

Осигуряването на здравословна и безопасна среда за гостите и служителите винаги е било и остава основен приоритет за InterContinental® Sofia.” - споделя Генералният мениджър на хотела, г-н Анджело Зукала. “Практиките, които установихме във връзка с връщането към нормален работен процес и осигуряване защита за гостите и служителите, включват поставяне на информационни табла и знаци за социална дистанция, осигуряване на защитни средства, специални обучения и инструктаж за екипа, осигуряване на индивидуални пакети за хранене “Grab and Go” за всеки гост, поставяне на дезинфектанти и дезинфекциращи кърпички в стаите и общите помещения. Наред с тези мерки, въведохме и инициативата IHG Clean Promise, като по този начин уверяваме гостите, че тяхната стая ще бъде почистена съгласно най-високите стандарти за чистота.” - допълва г-н Зукала.

Срещи и мероприятия

Максимална сигурност и комфорт са осигурени и при провеждането на събития на територията на InterContinental® Sofia. Floret Restaurant and Bar ще работи при спазена необходимата дистанция между масите, защитни табла и менюта, които ще се почистват след всеки гост. Организирането на срещи и мероприятия ще следва новите изисквания за капацитет на залите, като се въвеждат специални процедури за сервиране на кафе-паузи, бюфетни и сет менюта, при спазване на всички хигиенни мерки, и едновременно с това поддържане на петзвездното качество на услугите. Хотелът ще продължава да предоставя на своите гости незабравимото луксозно изживяване на InterContinental®, съчетано с уникалните местни традиции в кулинарията и гостоприемството.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мерки | хотел | безопасност | настаняване | InterContinental Sofia

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини