Инвеститорите търсят убежище заради смесените сигнали около САЩ-Китай

Вчерашните рекорди на Wall Street бяха изтрити от последните новини около търговските преговори

Снимка: БТА
Акциите достигнаха до нови върхове през първия ден от седмицата, но върнаха част от печалбите си преди да затворят борсите, след като инвеститорите получиха смесени сигнали за развитието на търговските преговори между САЩ и Китай. Последните новини са, че китайските представители гледат песимистично на вижданията на САЩ за сключване на сделка, което накара инвеститорите да подходят по-предпазливо към рисковите активи.  

Индексът на водещите индустриални компании Dow Jones напредна с 31.33 пункта до 28036.22, докато S&P 500 се изкачи с 0.05 процента до 312203 пункта. Секторите на недвижимите имоти и потребителските стоки бяха в основата за доброто представяне на широкия индекс. Nasdaq завърши първия ден от седмицата с печалба до 8.549.94 пункта.

В Европа преобладаваше смесена търговия, след като водещият индекс DAX изостана с 0.26 на сто до 13207.01 пункта покрай песимистичните нагласи на Пекин за сключване на споразумение със САЩ. В Лондон започна предизборното представяне на манифестите през бизнес лидерите. В очакване на изборите през декември индексът FTSE 100 завърши на положителна територия с преднина от 0.07% до 7307.70 пункта.

Смесените новини за отношенията между САЩ и Китай насочиха пазарните участници към активите убежище, за да се предпазят от големи сътресения. Златото засия в началото на седмицата, като поскъпна до 1471 долара за тройунция, докато среброто се търгуваше малко над $17. В понеделник петрола продължи да поевтинява, засегнат от световните настроения и опасенията за повишаване на предлагането. Лекият суров петрол приключи деня при цена от 56.88 долара за барел, докато сортът Брент можеше да се купи около $62.27.

Денят ще бъде беден от икономически данни, но САЩ ще публикува данни за строителството, което един от важните индикатори за състоянието на икономиката. От 15:30 часа ще станат ясни новите разрешителни за строителство и началото на нови строежи. И при двата показателя се очакват по-добри данни от предходния период.    

Discovery Inc.Акциите на Discovery започнаха силно да поскъпват, след като се изкачиха над 50 периодната средна. Все още възходящото движение има доста потенциал за развитие, още повече, че корекцията до тренд линията да ва възможност за влизане в дълга позиция при пробив на локалния максимум при $31.30. Пробив под 50-SMA би неутрализирало очакванията и може да доведе до по-сериозна корекция.

NZD/USDНовозеландският долар напредва пред щатския към горната граница на възходящия канал, но временно се вижда забавяне на движението. На по-ниска времева рамка се образува зона на консолидация, което ни дава възможност да поставим чакаща поръчка за покупка над 0.6420. Предвид дългосрочната цел на валутната двойка може да използваме нивото при локалните максимуми около 0.6450 за прибиране на печалбите в по-краткосрочен план.

NatGas USПриродният газ записа силно повишение, но възходящото движение беше ограничено под психологическата граница при $3.0. Натискът от пазара понижи цената към линията на подкрепа при 2.50, при което се формира дивергенция, която е един от тренд обръщащите модели. Пробив под 50 дневната средна ще даде сигнал за продажба с краткосрочна цел  тренд линията около 2.30.

Dow JonesИндустриалният индекс се намира в силен възходящ тренд и записа нови исторически върхове. Отдръпването от максимума при 28087 пункта дава възможност за покупка, като сигнал за това ще имаме при покачване на индекса CCI над сигналната линия +100.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: облигации | акции | Китай | САЩ | злато | Wall Street | Уолстрийт | търговска война | Dow Jones | търговски преговори | международни финансови пазари | европейски борси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини