Критики на Китай към САЩ пратиха европейските индекси на червено

За днес инвеститорите очакват с интерес резултатите от тазгодишния Черен петък заради все по-популярното онлайн пазаруване

Снимка: БТА
През изминалия ден американските фондови пазари останаха затворени, поради честването на Деня на благодарността. Въпреки това, инвеститорите не останаха безучастни, проследявайки поредния обрат в отношенията между САЩ и Китай. Американският президент Доналд Тръмп подписа в сряда два законопроекта, подкрепящи протестиращите в Хонконг, като даде повод за конфликт с Китай, който възрази срещу промените. В последствие китайското външно министерство разкритикува хода, като обвини САЩ, че имат „зли намерения“.

Новините, очаквано, оказаха натиск върху търговията в Европа и водещите индекси приключиха търговската сесия на червена територия. Паневропейският Stoxx600 отчете понижение от 0.16%, като автомобилният сектор се представи най-слабо със спад от 1%. Немският DAX очаквано също беше засегнат от новините и изгуби 0.31% от стойността си. Британският FTSE100 се понижи с 0.18%, а френският САС40 – с 0.24%.

Черен петък – САЩ

В петък в САЩ ще се състои дългоочакваното провеждане на т.нар. Черен петък или денят, в който продавачите на дребно прилагат значителни намаления върху стоката си. Черният петък традиционно се приема като барометър за склонността към харчене на потребителите, което от своя страна дава информация за цялостната икономическа обстановка в страната. Тазгодишните резултати се очакват с интерес от анализаторите с оглед нарастващата популярност на пазаруването онлайн и все по-осезаемото изпразване на търговските центрове.

Bed Bath & Beyond Inc.

Акцията на компанията за домашно обзавеждане се радва на силно представяне през втората половина на настоящата година. Цената няколко пъти е подкрепена от 50-дневната ЕМА, което е последвано от период на поскъпване. Именно след последния ѝ тест акцията регистрира две поредни сесии на рекордно повишение. Очакваме в краткосрочен план компанията да продължи с доброто си представяне и с лекота да премине над максимумът от $15.

CAD/JPY

През последния месец валутната двойка се движи в низходящ тренд, образувайки по-ниски върхове, последвани от по-ниски дъна. През настоящата седмица обаче цената успя да пробие съпротивата на 50-периодната експоненциална средна и на низходящата тренд линия. Очакваме пробивът да бъде потвърден с тест до ниво 82.00, след което CAD/JPY да даде началото на нов тренд на поскъпване.

Oil UK

Европейският сорт петрол продължава уверено да се движи във възходящ тренд, датиращ от края на септември. През настоящата седмица Брентът достигна новия си локален максимум при цена от $64.50 за барел, след което част от инвеститорите прибраха печалбите от своите позиции. Очакваме цената да коригира движението си до нивата на 50-периодната ЕМА около $63 за барел, от където вход в дълга позиция отново ще бъде оправдан.

Hang Seng

От средата на месец август азиатският индекс се движи във възходящ трендови канал, като след достигане до нов локален максимум в началото на ноември, цената влиза в цикъл на корекция. Подкрепата е тествана два пъти, като индикаторът стохастик сигнализира, че това може да се случи за трети път. Очакваме ниво 26 500 пункта да не бъде пробито и да даде началото на нова възходяща вълна.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: европа | облигации | акции | Китай | САЩ | индекси | инвеститори | Хонконг | финансови пазари | Европейски съюз

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини