Мъск заслужи първия транш от огромния си бонус от Tesla

Изпълнителният директор получава акции от компанията на стойност 775 милиона долара

Снимка: Wikipedia
12:05 29.05.2020
Tesla обяви, че изпълнителният директор Илон Мъск е заслужил първия транш от огромния си пакет бонуси. Новината бе потвърдена в документ, подаден до Комисията за ценни книжа и борси снощи, предава CNBC.

Траншът е под формата на 1.7 млн. акции на компанията и се оценява на около 775 млн. долара на базата на цената на затваряне на борсата в четвъртък. Търговията с книжата на Tesla затвори при цена от $805.81 за брой в четвъртък. Мъск има опция да придобие тези акции на цена от 350.02 долара. Не е ясно дали той вече е използвал опцията.

Предприемачът спечели първата част от възнаграждението за поддържане на пазарната капитализация на компанията над 100 млрд. долара при 30-дневна и шестмесечна крайна стойност.

Според договора от 2018 г., в който са очертани условията за плащанията, Tesla също трябва да постигне крайни приходи за четири тримесечия в размер на 20 млрд. долара, или EBITDA (минус определената компенсация) от 1.5 млрд. долара, за да може Мъск да получи транша.

Директорът на компанията към момента не получава заплата от автомобилната компания. Към 1 май 2020 г. той притежава около 18.5% от Tesla, според FactSet, или дял на стойност около 24 млрд. долара. След получаването на бонуса под формата на нови акции делът на Мъск в компанията ще нарасне до 20.8% - общо 38.7 милиона акции, включително 18.5 милиона, използвани като обезпечение за личния дълг на изпълнителния директор.

Бонусът на Мъск е предвидено да бъде получен на 12 транша с различни основни изисквания, през което време Tesla да достигне 650 милиарда долара пазарна капитализация.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Tesla | бонус | Илон Мъск | възнаграждение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини